Veelgestelde vragen over inspreken, tarieven en apparatuur

Welke apparatuur heb je in je studio?

Als voice-over is het belangrijk dat je studio op orde is. Je kan nog zo'n prettig stemgeluid hebben en geloofwaardig een verhaal vertellen, als je spullen niet op orde zijn, dan hoor je dat direct terug. Daarom werk ik met de volgende apparatuur:

Als voice-over is het belangrijk dat je studio op orde is. Je kan nog zo'n prettig stemgeluid hebben en geloofwaardig een verhaal vertellen, als je spullen niet op orde zijn, dan hoor je dat direct terug. Daarom werk ik met de volgende apparatuur: 

Als basis heb ik een Neumann TLM-103 microfoon, dé microfoon voor heel veel voice-overs. Mijn stem klinkt er zeer zuiver en uitgebalanceerd door. Uiteraard voorzien van shockmount en plopfilter. Verder heb ik een Symetrix 528E voice processor, met microfoon-preamp, compressor en equalizer. Ook een klassiekertje voor veel stemmen. En uiteindelijk neem ik op in ProTools. Een vrij eenvoudige versie, want als pure voice-over doe ik verder geen ingewikkelde mixageklussen. Op mijn hoofd heb ik een Beyer Dynamic DT770 Pro koptelefoon, veruit de lekkerste koptelefoon die er is.

Het raam van mijn studio is voorzien van HR++ glas. Dat is een prima ruit om de buitengeluiden ook daadwerkelijk buiten te laten. Geen tjilpende merels of landende vliegtuigen in mijn opnames dus. De studio is verder grondig akoestisch behandeld met Auralex Roominator elementen, Akoestikon dempingsplaten, en Akotherm panelen. Daardoor is de kwaliteit van de opname gegarandeerd goed, en vrij van hinderlijke reflecties.

Terug naar overzicht